Pak Tam

Merville vs Belgrove (2)

In UCD, Uncategorized on June 19, 2009 at 10:07 am

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Emm..Rasanya banyak sangat dah info yang diberikan dalam artikel Merville vs Belgrove (1)..tp jujurnya, pengalaman-pengalaman yang dialami setiap student yang mungkin berbeza .manis atau pahit bergantung pada anda untuk menilai keadaan tersebut…jadi coretan pengalaman yang ditulis dalam blog ni, sekadar perkongsian pengalaman…

Satu benda yang belum dimuatkan dalam artikel tu adalah bayaran sewa untuk kedua2 kediaman yang selesa ni…kalau x salah, setiap student kena bayar lebih kurang 3600 euro untuk stay kt Merville atau Belgrove bermula dari September hingga hujung May..kira-kira 9 bulan…nampak macam banyak kan 3600 euro tu (kira2 RM18000)..area UCD ni memang mahal sewanya kecuali rumah saya…wowww…tp x rasa pun..sebab sponsor akan tolong bayarkan untuk student JPA yang stay kt sini..tp untuk student MARA, kena bayar sendiri..jadi terasa la sket kot duit tu habis..x pe..bulan depan kalau hidup dan ade rezeki, 27hb masuk lagi duit baru…

Sebelum summer aritu, saya sempat la bertemu bual dengan wakil-wakil ex penduduk Belgrove yang baru mendapat rumah baru selepas 2 semester tinggal kat Belgrove…Overall, testimonies yang diberikan mereka untuk Belgrove sangat positive… Saya sempat merekod temubual tersebut yang terpaksa dibuat 2X sebab ada masalah teknikal untuk recording yang pertama ( lupa tekan butang play..hahaha)..so terpaksa la buat balik temubual…ikutilah temubual tersebut ye sampai habis..maafla ye kalau nampak kaku sangat dalam video ni …

semoga bermanfaat

  1. pokjakkk….hahaha….dgr slang klate lagiii…haiyoooo…..

  2. salam, untuk makluman, sewa bulanan untuk merville dan belgrove sudah pun dinaikkan untuk tahun pengajian akan datang, sila hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut, jazakallahu khayran

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: